Duurzaamheid

Smit’s Hoeve wil graag haar steentje bijdragen aan een duurzame wereld, voor u voor ons en voor later!

Wat we doen;duurzaam

– Het hout van de zagerij wordt compleet gebruikt; Het zaagsel wordt opgevangen en in de stallen gebruikt, het afval hout wordt gebruikt om het woonhuis te verwarmen.
– De zaagmachine werkt elektrisch op groene stroom.
– Afval recyclen we, zo houden we papier, plastic, ijzer, blik apart. 
– Het hooi verbouwen we zelf, zo weten we precies water mee gebeurd is, dat het veilig is van onze kwaliteit en dat er maximaal 3km vervoer nodig van sprietje naar paardenmond.
– Het stro voor de stallen wordt binnen een straal van 6 km geoogst en de mest  van de paarden wordt gebruikt op ditzelfde land.

– De paardenbrok wordt ingekocht bij de plaatselijke coöperatie van boeren, dit betekend dat de CO2  van de brok veel lager is dan bij geïmporteerd paardenvoer.

– We hebben waterbesparende regels op de wasplaats waarvan onze klanten op de hoogte zijn.

– We hebben in de binnen en buitenbak energie besparende lampen aangebracht- Bij het gebruik van de lampen probeert een ieder het licht zoveel mogelijk achter zich uit te doen. CO2

– Buiten krijgen de paarden gecontroleerd bronwater te drinken uit onze eigen bron.

– De waterbakken in de stal zijn voorzien van een klepelsysteem er is dus geen stilstaand water wat ververst moet worden. Altijd vers water zonder verspilling.

– Tevens zijn de waterbakken waterbesparend, dit houd in dat de paarden kleine hoeveelheden tegelijk kunnen drinken bijkomend voordeel hiervan is dat de kans op koliek (buikpijn) door het drinken van te grote hoeveelheden koud water, sterk is verlaagd.